Mrkvánky

1 hodnocení

Překvapte rodinu výbornými kynutými bochánky s mrkvovou náplní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez kynutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na potření:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    203 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    848 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    27,4 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, 3 lžic mouky, lžíce cukru a trochy teplejšího mléka umícháme kvásek a na teplém místě ho necháme přibližně 10 minut vzejít.
  2. Zbylou mouku s cukrem nasypeme do zadělávací mísy. Přidáme kvásek, vejce, vychladlé rozpuštěné máslo a špetku soli. Postupně přiléváme zbylé vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto, které pak necháme v teple a pod utěrkou vykynout.
  3. Mrkev a jablko nastrouháme a podusíme na másle. V mléce rozmícháme skořici, škrob, cukr a ořechy. Přimícháme k mrkvové směsi a za stálého míchání provaříme asi 3 minuty.
  4. Vykynuté těsto vykrajujeme lžící na jednotlivé kuličky, prsty každý bochánek roztáhneme a do středu vložíme náplň. Konce dobře spojíme a hotové bochánky rozložíme s menšími rozestupy na plech vymazaný olejem.
  5. Vejce prošleháme s citronovou šťávou. Povrch kuliček potřeme touto směsí potřeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut dozlatova. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.