Metrové řezy s kokosem
Tento klasický dezert je zlatým hřebem nejedné rodinné oslavy. Strouhaný kokos mu dodá eleganci, v sezoně ho nezapomeňte ozdobit čerstvým ovocem.
Vaření 80 min
bez doby tuhnutí
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a teplou vodou do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme olej.
- Polovinou těsta naplníme formu na srnčí hřbet, vymazanou tukem a vysypané moukou. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těsto dáme do druhé formy na srnčí hřbet. Obě formy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme robotem a přidáme na kousky nakrájené máslo. Vše společně vyšleháme na hladký krém.
- Upečené korpusy nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a krémem k sobě slepujeme střídavě kakaový a světlý korpus. Vznikne jeden dlouhý chlebíček, který dáme ztuhnout do chladničky. Pak celý povrch potřeme krémem a obalíme v kokosu. Krájíme našikmo, aby se tvořila mozaika.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
273 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1141 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
27,4 g
31 %
27 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
3,8 g
6 %
6 %
-
Tuky
16,2 g
25 %
23 %
-
nasycené
7,1 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA