Masové kuličky v batátové omáčce

Voňavý, barevný a pikantní pokrm pro podzimní a zimní dny či večery vykouzlíte za pomoci několika celkem nenápadných ingrediencí. Výsledek vás nadchne!

Obtížnost

Střední

Vaření 65 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Postup

  1. Očištěné maso umeleme najemno na masovém mlýnku. Ochutíme ho solí, pepřem a sladkou paprikou. Rukou dobře propracujeme. Poté postupně zapracujeme rozšlehané vejce, najemno pokrájenou oloupanou červenou cibuli, jarní cibulku a česnek.
  2. Z masové směsi vytvarujeme kuličky o průměru cca 4 cm a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
  3. Mezitím cibuli, mrkev a batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu a zprudka opečeme. Poté přisypeme koření a za stálého míchání necháme rozvonět. Přidáme nadrobno pokrájenou očištěnou chilli papričku, bobkové listy, zalijeme vývarem a dusíme asi 20 minut doměkka.
  4. Z batátové směsi odstraníme bobkové listy a rozmixujeme ji dohladka. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.
  5. Nakonec do omáčky vmícháme výpek z masových kuliček, vložíme kuličky a společně prohřejeme. Dle chuti dozdobíme lístky koriandru a podáváme společně s rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    509 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2129 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    8,7 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    38,9 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    10,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.

Rösti

Tradiční švýcarský pokrm, jehož hlavní přísadou jsou brambory.