Losos s brokolicí a praženými mandlemi

Lehká, zdravá a velice dobrá večeře, za kterou by vás pochválil i váš nutriční poradce. Přejeme dobrou chuť!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    570 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2387 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    8,3 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    9,9 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    41,9 g

    66 %

    62 %

  • Tuky

    39,3 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. V misce rozmícháme sójovou omáčku se šťávou z limetky a 4 lžícemi olivového oleje. Rybu potřeme marinádou a necháme v lednici alespoň 1 hodinu marinovat.
  2. Brokolici rozebereme na růžičky a asi 2 minuty povaříme v osolené vroucí vodě. Pak ji scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a oboje nakrájíme na plátky.
  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme mandle, přisypeme brokolici a vše krátce orestujeme. Brokolici s mandlemi vyjmeme a pak v pánvi opečeme lososa. Jakmile začne zlátnout, přidáme česnek a cibulku a krátce orestujeme.
  4. Do pánve vrátíme brokolici a vše společně prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Rozdělíme na porce a podáváme s jasmínovou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.