Lilek s kuskusovým salátem

Přijměte pozvání na sever afrického kontinentu, kde se vůně koření snoubí se sladkou chutí sušených meruněk a výživná cirzna si tyká s sypkým kuskusem.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kuskus nasypeme do misky, přilijeme lžíci olivového oleje, osolíme a zalijeme 200 ml vroucí vody. Promícháme, překryjeme fólií a necháme asi 10 minut nabobtnat.
  2. Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky, cibulku na kolečka a bylinky nahrubo.
  3. Cizrnu slijeme, necháme ji okapat, smícháme ji s kuskusem, bylinkami a jarní cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a harissou.
  4. Z lilku odkrojíme špičku a vydlabeme ho tak, aby pod slupkou zůstalo alespoň půl centimetru dužiny.
  5. Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a vložíme přikryté poklicí do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 30 minut.
  6. Podáváme s jogurtovým dipem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    319 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1336 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    48,3 g

    55 %

    48 %

  • Vláknina

    11,5 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.