Lilek s kuskusovým salátem
Přijměte pozvání na sever afrického kontinentu, kde se vůně koření snoubí se sladkou chutí sušených meruněk a výživná cirzna si tyká s sypkým kuskusem.
Postup
- Kuskus nasypeme do misky, přilijeme lžíci olivového oleje, osolíme a zalijeme 200 ml vroucí vody. Promícháme, překryjeme fólií a necháme asi 10 minut nabobtnat.
- Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky, cibulku na kolečka a bylinky nahrubo.
- Cizrnu slijeme, necháme ji okapat, smícháme ji s kuskusem, bylinkami a jarní cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a harissou.
- Z lilku odkrojíme špičku a vydlabeme ho tak, aby pod slupkou zůstalo alespoň půl centimetru dužiny.
- Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a vložíme přikryté poklicí do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 30 minut.
- Podáváme s jogurtovým dipem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
319 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1336 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
48,3 g
55 %
48 %
-
Vláknina
11,5 g
38 %
38 %
-
Bílkoviny
12,3 g
19 %
18 %
-
Tuky
8,3 g
13 %
12 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA