Květákový nákyp s paprikami
Květák je neprávem opomíjená zelenina a v podobě nákypu je dokonalým obědem či večeří pro celou rodinu.
Postup
- Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a květák necháme okapat a zchladnout. Pak ho nasekáme nahrubo. Vmícháme do něj vejce a smetanu a dochutíme ho špetkou soli a bílým pepřem.
- Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozetřeme část květákové kaše a posypeme ji paprikami. Přidáme zbylý květák.
- Rajčata omyjeme, osušíme a rozložíme na nákyp. Vše zasypeme strouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Nákyp pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Před podáváním ho ozdobíme bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
317 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1326 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
11,0 g
13 %
11 %
-
Vláknina
7,2 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
17,5 g
28 %
26 %
-
Tuky
21,0 g
32 %
30 %
-
nasycené
12,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Quiche
Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.