Ingredience
Postup
- Stehna opláchneme, osušíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Poté je vyjmeme a osolíme.
- Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a nasypeme do výpeku. Osmahneme ji dozlatova a zalijeme pivem. Přidáme utřený česnek, pepř, med, sůl a směs necháme přejít varem.
- Základ omáčky přelijeme do pekáčku, vložíme do něj stehna, švestky a 1/2 opláchnutého tymiánu. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a stehna pečeme při 170 °C asi 40 minut doměkka.
- Měkká stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek slijeme do kastrůlku a necháme zvolna vyvařit téměř všechnu tekutinu. Přisypeme mouku, krátce ji orestujeme, zalijeme asi 300 ml vody a necháme provářet asi 15 minut. Stehna s omáčkou rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylým tymiánem. Podáváme s houskovými knedlíky.