Kuřecí stehýnka na pivu

Upečte si kuře podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    450 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1884 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    23,1 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stehna opláchneme, osušíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Poté je vyjmeme a osolíme.
  2. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a nasypeme do výpeku. Osmahneme ji dozlatova a zalijeme pivem. Přidáme utřený česnek, pepř, med, sůl a směs necháme přejít varem.
  3. Základ omáčky přelijeme do pekáčku, vložíme do něj stehna, švestky a 1/2 opláchnutého tymiánu. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a stehna pečeme při 170 °C asi 40 minut doměkka.
  4. Měkká stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek slijeme do kastrůlku a necháme zvolna vyvařit téměř všechnu tekutinu. Přisypeme mouku, krátce ji orestujeme, zalijeme asi 300 ml vody a necháme provářet asi 15 minut. Stehna s omáčkou rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylým tymiánem. Podáváme s houskovými knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.