Kuře v kari omáčce

nehodnoceno

Inspirujte se a upečte kuře s kari omáčkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    541 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2265 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    14,2 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    28,5 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    41,1 g

    63 %

    59 %

  • nasycené

    20,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory pečlivě omyjeme a osušíme. Rozprostřeme je na hluboký plech. Kuřecí stehna nařízneme na několika místech až na kost a vložíme je na plech mezi brambory, kůží nahoru. Vše pokapeme olejem a osolíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 30 minut.
  2. Plech s opečeným kuřetem vyndáme z trouby a odebereme kuřecí stehna. Do výpeku dáme kari pastu a sójovou omáčku a promícháme. Pak vlijeme vývar a kokosové mléko a pečlivě rozmícháme metličkou, aby vznikla hladká, hustá omáčka. Do omáčky k bramborám vrátíme kuřecí stehna, opět kůží nahoru. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 40 minut, až bude kuřecí maso úplně měkké a kůže na něm zlatavá.
  3. Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a připravíme si mísu s ledovou vodou. Do vroucí vody vložíme zelené fazolky a vaříme je asi čtyři minuty. Pak je slijeme a vychladíme ve studené vodě. Přidáme je ke kuřeti spolu s estragonem a necháme krátce ohřát v troubě.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Pomalu pečená hovězí kýta

Pokud jste opravdoví labužníci, vyzkoušejte tuto pomalu pečenou hovězí kýtu.