Ingredience
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory pečlivě omyjeme a osušíme. Rozprostřeme je na hluboký plech. Kuřecí stehna nařízneme na několika místech až na kost a vložíme je na plech mezi brambory, kůží nahoru. Vše pokapeme olejem a osolíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 30 minut.
- Plech s opečeným kuřetem vyndáme z trouby a odebereme kuřecí stehna. Do výpeku dáme kari pastu a sójovou omáčku a promícháme. Pak vlijeme vývar a kokosové mléko a pečlivě rozmícháme metličkou, aby vznikla hladká, hustá omáčka. Do omáčky k bramborám vrátíme kuřecí stehna, opět kůží nahoru. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 40 minut, až bude kuřecí maso úplně měkké a kůže na něm zlatavá.
- Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a připravíme si mísu s ledovou vodou. Do vroucí vody vložíme zelené fazolky a vaříme je asi čtyři minuty. Pak je slijeme a vychladíme ve studené vodě. Přidáme je ke kuřeti spolu s estragonem a necháme krátce ohřát v troubě.