Kuře na víně

nehodnoceno

Využijte na přípravu kuřecího masa bílé víno.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm orestujeme dohněda.
  2. Pak okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a žampiony nakrájené na kousky. Krátce orestujeme, podlijeme vínem. Když se začne tekutinami vypařovat, podlijeme vývarem a dusíme doměkka asi 10-15 minut. Nakonec zjemníme smetanou a ještě krátce provaříme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    378 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1581 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    9,5 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    18,3 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...