Kukuřičná polévka

Krémové polévky miluje snad každý. A tuhle ze sterilované kukuřice už jste zkusili?

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

bez odležení a chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rajčata očistíme a nakrájíme nahrubo. Kukuřici scedíme a propláchneme. Papriku očistíme, zbavíme jádřinců a spolu s šalotkou nakrájíme nahrubo. Osolíme a necháme asi 30 minut odležet.
  2. Poté vše přendáme do mixéru, přidáme scezené a propláchnuté fazole, ocet, olej a rozmixujeme dohladka.
  3. Polévku přecedíme přes jemný cedník, dochutíme solí a pepřem a necháme asi dvě hodiny vychladit v chladničce.
  4. Vychlazenou polévku ozdobíme zrnky kukuřice a čerstvou petrželkou. Lehce opepříme a můžeme podávat.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    276 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1155 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    46,3 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    10,6 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    12,2 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Kuřecí polévka s vaječnou sedlinou a zeleninou

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si skvělý vývar podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s vínem a chilli

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.