Kukuřičná polévka
Krémové polévky miluje snad každý. A tuhle ze sterilované kukuřice už jste zkusili?
Vaření 20 min
bez odležení a chlazení
Postup
- Rajčata očistíme a nakrájíme nahrubo. Kukuřici scedíme a propláchneme. Papriku očistíme, zbavíme jádřinců a spolu s šalotkou nakrájíme nahrubo. Osolíme a necháme asi 30 minut odležet.
- Poté vše přendáme do mixéru, přidáme scezené a propláchnuté fazole, ocet, olej a rozmixujeme dohladka.
- Polévku přecedíme přes jemný cedník, dochutíme solí a pepřem a necháme asi dvě hodiny vychladit v chladničce.
- Vychlazenou polévku ozdobíme zrnky kukuřice a čerstvou petrželkou. Lehce opepříme a můžeme podávat.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
276 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1155 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
46,3 g
53 %
46 %
-
Vláknina
10,6 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
12,2 g
19 %
18 %
-
Tuky
3,7 g
6 %
5 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA