Kubánské picadillo
Vyzkoušejte tuto výbornou karibskou specialitu.
Postup
- Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omyté papriky zbavíme semeníků a nakrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibulky nakrájíme na kolečka.
- V pánvi nahřejeme olej, přidáme maso a restujeme za stálého míchání asi 10-15 minut. Přidáme cibuli, česnek a protlak, společně 5 minut restujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.
- Do směsi přilijeme asi 200 ml vody a vaříme dalších 10 minut, poté přidáme zeleninu. Společně vaříme opět 10 minut. Jakmile je maso měkké přisypeme olivy, jarní cibulku a rozinky, promícháme a vaříme posledních 5 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
591 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2472 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
16,6 g
19 %
17 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
34,3 g
54 %
50 %
-
Tuky
36,6 g
56 %
52 %
-
nasycené
8,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA