Krémová tuřínová polévka

Tuřín byl na talířích našich babiček poměrně běžnou zeleninou, zkuste si z něj uvařit tuto lahodnou polévku s cizrnovými krutonky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na cizrnové krutonky:

Na polévku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    212 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    888 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    7,6 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na přípravu krutonků si v misce smícháme okapanou cizrnu s prolisovaným česnekem, paprikou, olivovým olejem a solí. Směs rozprostřeme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut dokřupava. Během pečení dvakrát promícháme.
  2. Mezitím si na rozpáleném oleji osmažíme pórek, pak přidáme česnek, oloupaný a na menší kousky nakrájený tuřín, na kostičky nakrájené brambory, tymián a papriku. Vše zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 25 minut.
  3. Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem a podáváme s cizrnovými krutonky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.