Koprová omáčka s vejcem

Klasická koprová omáčka nemusí být nutně jen s masem a knedlíkem. Skvěle také chutná s vajíčkem a bramborami. Kterou si zvolíte vy?

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rychle rozšleháme a přivedeme k varu. Za častého míchání provaříme asi 25 minut.
  2. Pak přilijeme smetanu. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme octem a cukrem. Promícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 5 minut.
  3. Nakonec přidáme najemno nasekaný omytý kopr. Podáváme s natvrdo vařenými vejci a vařenými brambory.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    486 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2035 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    26,7 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.