Koprová omáčka s vejcem
Klasická koprová omáčka nemusí být nutně jen s masem a knedlíkem. Skvěle také chutná s vajíčkem a bramborami. Kterou si zvolíte vy?
Postup
- V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rychle rozšleháme a přivedeme k varu. Za častého míchání provaříme asi 25 minut.
- Pak přilijeme smetanu. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme octem a cukrem. Promícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 5 minut.
- Nakonec přidáme najemno nasekaný omytý kopr. Podáváme s natvrdo vařenými vejci a vařenými brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
486 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2035 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
16,5 g
19 %
16 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
9,1 g
14 %
13 %
-
Tuky
42,6 g
66 %
61 %
-
nasycené
26,7 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA