Kakaové dia řezy s mandarinkami a zakysanou smetanou
Opatrně si mohou osladit život také ti, kdo musí dodržovat diabetickou dietu. Tento recept je právě pro ně. V případě nejasností se poraďte se svým diabetologem.
Vaření 60 min
bez doby tuhnutí
Postup
- Žloutky vyšleháme s fruktózou, olejem a kakaem. Z bílků připravíme tuhý sníh. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a promícháme s bramborovou vlákninou. Do žloutkové pěny po částech vmícháme moučnou směs, mléko a bílkový sníh.
- Menší pekáček vymažeme olejem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme. Posypeme ho mandlovými lupínky a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 až 25 minut. Po upečení korpus necháme zchladnout a pak ho podélně prokrojíme.
- Zakysanou smetanu vyšleháme s fruktózou. Sladkou smetanu vyšleháme dotuha a lehce ji vmícháme do zakysané smetany. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu a přidáme do náplně, do které nakonec vmícháme i 2/3 okapaných mandarinek.
- Spodní část korpusu vrátíme do vymytého pekáčku, rozetřeme na něj smetanovou náplň a přiklopíme horní částí korpusu. Moučník necháme v ledničce ztuhnout. Před podáváním ho dozdobíme zbylými mandarinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
291 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1219 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
18,4 g
21 %
18 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
5,3 g
8 %
8 %
-
Tuky
11,1 g
17 %
16 %
-
nasycené
5,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA