Jelení kýta s brusinkami

nehodnoceno

Ke zvěřině nesmí chybět brusinky.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Polovinu slaniny nakrájíme na silnější proužky a zbylou na kostičky.Rozmarýn opláchneme. Jelení kýtu očistíme, omyjeme a prošpikujeme proužky slaniny a rozmarýnem. Maso důkladně osolíme a opepříme. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. V pekáčku rozpálíme olej (nebo máslo) a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Přisypeme kostičky slaniny a cibuli a vše opět orestujeme. Maso potřeme dvěma lžícemi brusinkového kompotu a pokapeme citronovou šťávou. Podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 60 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce orestujeme. Přilijeme trochu vody a povaříme 10-15 minut.
  4. Nakonec do omáčky přidáme zbylý brusinkový kompot a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Pečené maso nakrájíme na plátky, ozdobíme bylinkami a podáváme s brusinkovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo bramborové noky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1650 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    36,9 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    20,5 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.