Jednohubky s fíkem a slaninovým čatní

Tyto španělské chuťovky zazáří na každém večírku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

10 PORCE +

Na čatní:

Na crostini:

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kousky a zprudka opečeme v pánvi, až pustí tuk. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme asi 30 minut.
  2. Vsypeme cukr, necháme ho rozpustit. Asi po 3 minutách vmícháme bourbon a ocet, za stálého míchání necháme alkohol odpařit. Odstavíme.
  3. Na plátky nakrájenou bagetu rozložíme na plech a pod grilem zapékáme zhruba 5 minut. Plátky bagety natřeme kozím sýrem. Přidáme slaninové čatní, nakrájený fík a pokapeme medem.
  4. Dochutíme pepřem a tymiánem. Vrátíme pod gril a ještě 3 minuty zapékáme. Pak ihned podáváme, ozdobené například čerstvým tymiánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    224 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    936 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    15,8 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí koláč

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí aspik

Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.