Jednohubky s fíkem a slaninovým čatní
Tyto španělské chuťovky zazáří na každém večírku.
Postup
- Slaninu nakrájíme na kousky a zprudka opečeme v pánvi, až pustí tuk. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme asi 30 minut.
- Vsypeme cukr, necháme ho rozpustit. Asi po 3 minutách vmícháme bourbon a ocet, za stálého míchání necháme alkohol odpařit. Odstavíme.
- Na plátky nakrájenou bagetu rozložíme na plech a pod grilem zapékáme zhruba 5 minut. Plátky bagety natřeme kozím sýrem. Přidáme slaninové čatní, nakrájený fík a pokapeme medem.
- Dochutíme pepřem a tymiánem. Vrátíme pod gril a ještě 3 minuty zapékáme. Pak ihned podáváme, ozdobené například čerstvým tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
224 KCal
10 %
9 %
-
Energie
936 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
9,2 g
10 %
9 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
7,7 g
12 %
11 %
-
Tuky
15,8 g
24 %
23 %
-
nasycené
6,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Svačinka do skla
Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.
Rybí koláč
Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.
Rybí aspik
Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.