Jahodovo-melounová polévka s balkánským sýrem
Kombinace sladké chuti ovoce a slaného balkánského sýra je překvapivě dokonalá.
Vaření 15 min
bez chladnutí
Postup
- Jahody omyjeme a důkladně očistíme. Dužninu z melounu vykrojíme a zbavíme se semínek.
- Jahody i meloun dáme do mixéru, přidáme čerstvou bazalku a lístky máty otrhané od stonků.
- Vše ochutíme medem a citronovou šťávou. Společně pak důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.
- Takto připravenou polévku necháme vychladit. Hotovou polévku nakonec podáváme s balkánským sýrem a například kousky jahod a lístky máty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
223 KCal
10 %
9 %
-
Energie
933 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
23,9 g
27 %
24 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
9,3 g
15 %
14 %
-
Tuky
10,8 g
17 %
15 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA