Jahodovo-melounová polévka s balkánským sýrem

Kombinace sladké chuti ovoce a slaného balkánského sýra je překvapivě dokonalá.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Jahody omyjeme a důkladně očistíme. Dužninu z melounu vykrojíme a zbavíme se semínek.
  2. Jahody i meloun dáme do mixéru, přidáme čerstvou bazalku a lístky máty otrhané od stonků.
  3. Vše ochutíme medem a citronovou šťávou. Společně pak důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.
  4. Takto připravenou polévku necháme vychladit. Hotovou polévku nakonec podáváme s balkánským sýrem a například kousky jahod a lístky máty.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    223 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    933 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    23,9 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pórková polévka s lososem

Máte chuť na polévku? Uvařte si tento krém.

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Máte chuť na polévku? Uvařte si tento krém.

Sýrová polévka se šafránem a dýňovými semínky

Pokud máte rádi sýr, vyzkoušejte z něj i polévku.

Pórková polévka s lososem a koprem

Máte chuť na polévku? Uvařte si tento krém.

Pórková polévka s bramborem

Máte chuť na polévku? Uvařte si tento krém.