Hovězí špikované špekem

Inspirujte se receptem na speciální úpravu hovězího masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přílohu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    692 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2896 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    21,4 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    8,9 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    61,9 g

    98 %

    91 %

  • Tuky

    37,7 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špek nakrájíme na dlouhé hranolky a pomocí špikovací jehly je na několika místech protáhneme celým válečkem masa. Zbylé hranolky špeku nakrájíme na kostičky. Maso důkladně ze všech stran osolíme a opepříme. V kastrolu nebo pekáči zahřejeme olej s kostičkami špeku a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyndáme z kastrolu a potřeme ho rajským protlakem.
  2. Do výpeku v kastrolu vsypeme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a česnek. Přidáme bobkový list a jablečný mošt a přivedeme k varu. Pak do směsi vložíme opečené maso, zakryjeme alobalem a dáme péct na 60 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.
  3. Kapustu a žampiony očistíme. Kapustičky spaříme ve vroucí osolené vodě a hned je zchladíme. Před podáváním je prohřejeme na 20g másla a dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem. Očištěné žampiony orestujeme na zbylém másle a usekané šalotce. Dochutíme solí a pepřem. Žampiony a kapustičky servírujeme s plátky masa a propasírovanou omáčkou z masa.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.