Ingredience
Postup
- Špek nakrájíme na dlouhé hranolky a pomocí špikovací jehly je na několika místech protáhneme celým válečkem masa. Zbylé hranolky špeku nakrájíme na kostičky. Maso důkladně ze všech stran osolíme a opepříme. V kastrolu nebo pekáči zahřejeme olej s kostičkami špeku a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyndáme z kastrolu a potřeme ho rajským protlakem.
- Do výpeku v kastrolu vsypeme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a česnek. Přidáme bobkový list a jablečný mošt a přivedeme k varu. Pak do směsi vložíme opečené maso, zakryjeme alobalem a dáme péct na 60 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.
- Kapustu a žampiony očistíme. Kapustičky spaříme ve vroucí osolené vodě a hned je zchladíme. Před podáváním je prohřejeme na 20g másla a dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem. Očištěné žampiony orestujeme na zbylém másle a usekané šalotce. Dochutíme solí a pepřem. Žampiony a kapustičky servírujeme s plátky masa a propasírovanou omáčkou z masa.