Hovězí maso s mrkví a rozmarýnem

Dušené maso s mrkví je ideální pokrm do chladných podzimních dní. Podávat ho můžete jak s pečivem, tak třeba s vařenými bramborami.

Obtížnost

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

K podávání:

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na rozpáleném oleji, přidáme osolené a opepřené maso nakrájené na kostky a 10 minut opékáme.
  2. Poté maso zasypeme hladkou moukou, lehce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka asi 100 minut.
  3. Ke konci dušení přidáme na kostky nakrájenou mrkev a nasekaný rozmarýn. Podávat můžeme s opečeným pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    296 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1237 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    16,0 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    38,4 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.