Hovězí maso s mrkví a rozmarýnem
Dušené maso s mrkví je ideální pokrm do chladných podzimních dní. Podávat ho můžete jak s pečivem, tak třeba s vařenými bramborami.
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na rozpáleném oleji, přidáme osolené a opepřené maso nakrájené na kostky a 10 minut opékáme.
- Poté maso zasypeme hladkou moukou, lehce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka asi 100 minut.
- Ke konci dušení přidáme na kostky nakrájenou mrkev a nasekaný rozmarýn. Podávat můžeme s opečeným pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
296 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1237 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
16,0 g
18 %
16 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
38,4 g
61 %
57 %
-
Tuky
7,5 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...