Ingredience
Postup
- Ve 100 ml teplé vody zamícháme lžíci mouky, cukr, přidáme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do velké mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, olivový olej, postupně přiléváme vlažnou vodu a zpracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme vykynout.
- Mezitím si nakrájíme cibuli, papriku na kolečka a houby na tenké plátky. Rukolu očistíme, z bazalky otrháme lístky a mozzarellu nakrájíme na kostičky.
- Vykynuté těsto nakrájíme na čtyři díly a na pomoučeném stole ho rozválíme do tvaru oválu. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme passatou, rovnoměrně rozdělíme cibuli, papriku, houby, okraje potřeme olivovým olejem, posypeme mozarellou, oregánem, osolíme a opepříme.
- Připravenou pizzu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C zhruba 6 minut. Poté na pizzu vyklepneme vejce, teplotu stáhneme na 200 °C a dopékáme dalších 6 minut. Hotové pizzy vyjmeme z trouby, posypeme rukolou, bazalkou a ihned podáváme.