Ingredience
Postup
- Omyté cukety podélně nakrouháme na velmi tenké plátky, nejlépe škrabkou. Osolíme je a necháme chvilku změknout. Očistíme houby, ale neoplachujeme je. Pokud je potřeba, kloboučky očistíme navlhčenou utěrkou. Jednotlivé plátky cukety srolujeme a střídavě s houbami napichujeme na špízy. Potřeme je celé olejem a grilujeme 6-8 minut. Během grilování je několikrát obrátíme.
- Brambory pečené na ohni s cibulovým máslem:
- 1000 g malých nových brambor
- sůl
- 4 lžíce olivového oleje
- hrubá sůl
- Na citronové máslo:
- 250 g másla
- 1 menší cibule
- citronový pepř
- Brambory důkladně omyjeme. Potřeme je olejem a dáme na gril, stranou od velkého žáru. Za občasného obracení je grilujeme 15-20 minut. V případě potřeby je potřete znovu olejem. K bramborám si připravíme bylinkové máslo. Cibuli usekáme a na lžičce másla orestujeme dozlatova. Změklé máslo a zchladlou orestovanou cibuli dobře promícháme vidličkou nebo nožem, osolíme a opepříme. Ochucené máslo dáme do misky nebo na pečicím papíru vytvarujeme do válečku a necháme ztuhnout v chladničce.
- Cibule a česnek na grilu
- 2 větší bíle cibule
- 2 červené cibule
- 2 velké hlavičky česneku
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky jemně usekaného rozmarýnů
- Z cibule odstraníme vnější slupky, poslední vrstvu ale necháme, česnek neloupeme vůbec. Cibule i česnek překrojíme na poloviny. Ocet smícháme s olejem a rozmarýnem a cibule s česnekem v něm necháme 15 minut marinovat. Namarinované cibule a česnek dáme na gril řeznou plochou dolů a grilujeme na středně žhavém uhlí asi deset minut do mírného spálení. Cibuli po 5 minutách obrátíme.