Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina je skvělou a především zdravou přílohou k masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Asijské pesto:

Mátové máslo:

Koriandrový olej:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    698 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2922 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    19,5 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    63,5 g

    98 %

    91 %

  • nasycené

    18,5 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu a lilek opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Houby krátce opláchneme a necháme oschnout.
  2. Chřest očistíme, krátce spaříme v osolené vodě a prudce ochladíme. Cuketu s lilkem a houbami postupně opečeme na oleji a lehce osolíme. Zeleninu a houby rozdělíme na talíře a doplníme na stůl pestem, máslem a olejem.
  3. Kešu oříšky velmi jemně usekáme a nasypeme do misky. Přidáme strouhaný oloupaný zázvor, najemno nakrájený oloupaný česnek, limetkovou šťávu, usekanou chilli papričku a pokrájený koriandr. Vše promícháme s olejem.
  4. V misce smícháme změklé máslo s nastrouhaným česnekem a pokrájenou mátou. V další misce smícháme olej a lístky koriandru.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.

Pečené fazole s kabanosem

Užijte si nevšední zážitek z této mexické směsi.