Grilovaná kuřecí křidélka
Pozvěte kamarády na návštěvu a společně si ugrilujete tato kuřecí křidélka. Všichni z nich budou nadšení.
Vaření 50 min
bez doby marinování
Postup
- Kuřecí křídla omyjeme, zbavíme letek a případných chloupků. Osolíme je a opepříme.
- V míse smícháme povidla s kečupem, paprikou, hořčicí, octem, přesekanými papričkami a sójovou omáčkou. Křídla obalíme v marinádě a necháme marinovat v chladu alespoň 120 minut.
- Mezitím v kastrůlku za stálého míchání pomalu rozpustíme nahrubo nastrouhaný sýr. Jakmile je téměř rozpuštěný, přidáme zakysanou smetanu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Pak kastrůlek stáhneme z plotny, dochutíme solí a dáme vychladnout.
- Namarinovaná křídla grilujeme z obou stran dokřupava na středně rozpáleném grilu. Můžeme je podávat s dipem a čerstvým pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2161 KCal
98 %
90 %
-
Energie
9043 KJ
98 %
90 %
-
Sacharidy
15,4 g
18 %
15 %
-
Vláknina
3,4 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
174,5 g
277 %
257 %
-
Tuky
157,5 g
242 %
225 %
-
nasycené
51,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA