Grilovaná kuřecí křidélka

Pozvěte kamarády na návštěvu a společně si ugrilujete tato kuřecí křidélka. Všichni z nich budou nadšení.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na dip:

Postup

  1. Kuřecí křídla omyjeme, zbavíme letek a případných chloupků. Osolíme je a opepříme.
  2. V míse smícháme povidla s kečupem, paprikou, hořčicí, octem, přesekanými papričkami a sójovou omáčkou. Křídla obalíme v marinádě a necháme marinovat v chladu alespoň 120 minut.
  3. Mezitím v kastrůlku za stálého míchání pomalu rozpustíme nahrubo nastrouhaný sýr. Jakmile je téměř rozpuštěný, přidáme zakysanou smetanu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Pak kastrůlek stáhneme z plotny, dochutíme solí a dáme vychladnout.
  4. Namarinovaná křídla grilujeme z obou stran dokřupava na středně rozpáleném grilu. Můžeme je podávat s dipem a čerstvým pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2161 KCal

    98 %

    90 %

  • Energie

    9043 KJ

    98 %

    90 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    174,5 g

    277 %

    257 %

  • Tuky

    157,5 g

    242 %

    225 %

  • nasycené

    51,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.