Gratinovaná kořenová zelenina s parmazánem a lososem
Stačí dobrý nápad a kořenová zelenina se rázem z opomíjené suroviny stane hlavní hvězdou kuchyně.
Postup
- Zeleninu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a přidáme otrhané lístky tymiánu. Promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- Do zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky zeleniny, poklademe je nakrájeným zbývajícím máslem a pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 70 minut. Přibližně 10 minut před koncem pečení ještě zeleninu posypeme nastrouhaným parmazánem.
- Lososa nakrájíme na menší díly, osolíme je a opepříme. Opékáme je v pánvi na rozpáleném olivovém oleji cca 10 minut z obou stran, začneme tou s kůží.
- Během opékání rybu obracíme, aby se propekla rovnoměrně. Hotovou zeleninu ozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme s opečeným lososem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
943 KCal
43 %
39 %
-
Energie
3945 KJ
43 %
39 %
-
Sacharidy
28,9 g
33 %
29 %
-
Vláknina
10,8 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
44,0 g
70 %
65 %
-
Tuky
70,6 g
109 %
101 %
-
nasycené
18,2 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...