Frittata s pórkem a fetou
Snídaně z trouby je tím nejlepším, co vás na začátku dne může potkat.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
275 KCal
13 %
11 %
-
Energie
1153 KJ
13 %
11 %
-
Sacharidy
7,1 g
8 %
7 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
20,4 g
32 %
30 %
-
Tuky
17,9 g
28 %
26 %
-
nasycené
7,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Pórek omyjeme a nakrájíme ho na menší kousky. Omytá cherry rajčátka rozpůlíme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej.
- Na olivovém oleji restujeme pórek asi 5 minut dozlatova, osolíme ho a opepříme. Vejce rozmícháme v misce s mlékem.
- Osolíme je, opepříme, přidáme rozdrobenou fetu, orestovaný pórek a promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem.
- Směs vlijeme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Před podávám dochutíme solí a pepřem.