Frittata s pórkem a fetou

Snídaně z trouby je tím nejlepším, co vás na začátku dne může potkat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    275 KCal

    13 %

    11 %

  • Energie

    1153 KJ

    13 %

    11 %

  • Sacharidy

    7,1 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    20,4 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    17,9 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pórek omyjeme a nakrájíme ho na menší kousky. Omytá cherry rajčátka rozpůlíme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej.
  2. Na olivovém oleji restujeme pórek asi 5 minut dozlatova, osolíme ho a opepříme. Vejce rozmícháme v misce s mlékem.
  3. Osolíme je, opepříme, přidáme rozdrobenou fetu, orestovaný pórek a promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem.
  4. Směs vlijeme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Před podávám dochutíme solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.

Ztracená vejce se špenátem

Vydatná snídaně, která vás zasytí na delší dobu.

Sýrová omeleta plněná špenátem

Nastartujte ráno vydatnou snídaní.

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.