Falafel se salátem

Tip na jednoduchou a zdravou večeři nebo oběd, který si každý zamiluje.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1036 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4334 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    86,1 g

    98 %

    86 %

  • Vláknina

    43,0 g

    143 %

    143 %

  • Bílkoviny

    35,3 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    52,6 g

    81 %

    75 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu namočíme do studené vody alespoň na 15 hodin, poté vodu slijeme a rozmixujeme ji společně se oloupanou cibulí, česnekem, římským kmínem a kajenským pepřem dohladka. Je-li potřeba přidáme trochu hladké mouky. Polovinu koriandru nasekáme a vmícháme do těsta.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme sezamová semínka. Vytvarujeme z něj asi 30 malých kuliček, které osmažíme v rozpáleném pleji dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  3. Mezitím si smícháme bílý jogurt s česnekem, osolíme a opepříme.
  4. Salát a zeleninu omyjeme, nakrájíme nadrobno, červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na slabé proužky.
  5. Pita chleba opečeme nasucho v pánvi, potřeme jogurtem a posypeme zeleninou, cibulkou a salátem. Přidáme usmažený falafel a podáváme ozdobené druhou polovinou koriandru.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.