Ingredience
Postup
- Cizrnu namočíme do studené vody alespoň na 15 hodin, poté vodu slijeme a rozmixujeme ji společně se oloupanou cibulí, česnekem, římským kmínem a kajenským pepřem dohladka. Je-li potřeba přidáme trochu hladké mouky. Polovinu koriandru nasekáme a vmícháme do těsta.
- Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme sezamová semínka. Vytvarujeme z něj asi 30 malých kuliček, které osmažíme v rozpáleném pleji dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Mezitím si smícháme bílý jogurt s česnekem, osolíme a opepříme.
- Salát a zeleninu omyjeme, nakrájíme nadrobno, červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na slabé proužky.
- Pita chleba opečeme nasucho v pánvi, potřeme jogurtem a posypeme zeleninou, cibulkou a salátem. Přidáme usmažený falafel a podáváme ozdobené druhou polovinou koriandru.