Dušené jehněčí na červeném víně
Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kolínka. Báječně si pochutnáte!
Postup
- Jehněčí kolínka očistíme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Maso orestujeme ze všech stran na troše oleje a přendáme do pomalého hrnce.
- Na vypečené šťávě orestujeme i zeleninu a přidáme ji k masu. Přilijeme červené víno, 125 ml vody, doplníme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj. Na nízkém stupni vše vaříme asi 7 hodin.
- V polovině vaření jehněčí kolínka otočíme a podlijeme dalšími 125 ml vody. Hotové maso vyjmeme. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
- Maso vrátíme do hrnce a dalších 15 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Jehněčí kolínka podáváme například s kukuřičnou polentou, ozdobené čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
377 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1578 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
8,3 g
9 %
8 %
-
Vláknina
15,5 g
52 %
52 %
-
Bílkoviny
26,6 g
42 %
39 %
-
Tuky
17,6 g
27 %
25 %
-
nasycené
7,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...