Domácí bylinkové houstičky
Domácí, křupavé a voňvé pečivo.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
202 KCal
9 %
8 %
-
Energie
844 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
22,8 g
26 %
23 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
5,0 g
8 %
7 %
-
Tuky
9,6 g
15 %
14 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z droždí, cukru, 1 lžíce mouky a 100 ml vlažné vody připravíme řídké těstíčko. Necháme ho vykynout na teplém místě.
- V míse smícháme zbylou mouku se solí a pepřem. Přilijeme kvásek, 100 ml vlažné vody a olej. Přidáme najemno nakrájenou očištěnou cibulku a bylinky. Vypracujeme jemné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout asi 45 minut v teple, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Pak těsto propracujeme a rozdělíme na 12 dílů. Vytvarujeme z nich malé bochánky. Každý potřeme rozehřátým máslem smíchaným s prolisovaným oloupaným česnekem a petrželkou. Vyskládáme je do vymazaného pekáčku a necháme dalších 20 minut kynout.
- Nakynuté houstičky potřeme zbylým česnekovým máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova.