Domácí bylinkové houstičky

Domácí, křupavé a voňvé pečivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Na potření:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    202 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    844 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    22,8 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, cukru, 1 lžíce mouky a 100 ml vlažné vody připravíme řídké těstíčko. Necháme ho vykynout na teplém místě.
  2. V míse smícháme zbylou mouku se solí a pepřem. Přilijeme kvásek, 100 ml vlažné vody a olej. Přidáme najemno nakrájenou očištěnou cibulku a bylinky. Vypracujeme jemné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout asi 45 minut v teple, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Pak těsto propracujeme a rozdělíme na 12 dílů. Vytvarujeme z nich malé bochánky. Každý potřeme rozehřátým máslem smíchaným s prolisovaným oloupaným česnekem a petrželkou. Vyskládáme je do vymazaného pekáčku a necháme dalších 20 minut kynout.
  4. Nakynuté houstičky potřeme zbylým česnekovým máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.