Cuketové rolky a la lasagne

Místo klasických lasagní připravte rodině tuto zdravější variantu, která je ale ještě chutnější než originál.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na rolky:

Na omáčku:

Postup

  1. Cukety podélně nakrájíme na plátky. Položíme je na plech, osolíme a pečeme při 220 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout. Smícháme klobásky, ½ mozzarelly, ½ nastrouhaného sýru a česnek.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli opékáme na oleji asi 5 minut. Přidáme utřený česnek. Po minutě vmícháme protlak, rajčata, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Na mírném ohni vaříme 5 minut. Nakonec přidáme oregano a nasekanou bazalku. Dáme stranou a necháme odpočinout.
  3. Na dno pekáčku rozetřeme ¾ omáčky. Na cukety rozložíme náplň. Srolujeme, přendáme do pekáčků a kolem závitků dáme zbylou náplň. Zalijeme omáčkou a pečeme při 220 °C asi 20 minut. Před podáváním necháme 5 minut odležet.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    626 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2620 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    46,4 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    36,3 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.