Cuketová pomazánka

Máte doma cuketu a nevíte co s ní? Teď už to víte. Věřte, že do této pomazánky se zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    401 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1676 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    40,9 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    23,5 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nahrubo nastrouhanou cuketu prosolíme a necháme ji asi 10 minut odstát. Poté ji přendáme do cedníku a vymačkáme z ní vodu.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky česneku, nahrubo nakrájené oba druhy cibule a po 1 minutě přidáme i cuketu a lístky tymiánu. Za občasného míchání přidáme nakládaný pepř, třtinový cukr a společně restujeme asi 10 minut. Ke konci přilijeme také ocet a worchester.
  3. Tekutiny necháme vyvařit, přidáme protlak, passatu a osolíme. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout a namažeme na čerstvý chléb.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka s olivami

Nemáte čas na vaření večeře? Vyzkoušejte tuto skvělou pomazánku.

Veselé chlebíčky

Nezapomeňte na silvestrovskou oslavu připravit chlebíčky.

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.

Chlebíčky s křenovou pěnou a trhaným vepřovým masem

Luxusní pohoštění na každou slavnostní událost.

Špenátové jednohubky se žampiony

Chystáte oslavu? Nezapomeňte na jednohubky.