Doporučujeme

Křupavé okurčičky od Jarči

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Křupavé okurčičky od Jarči

  • 6
Přednost receptu je, že není nutné předem vařit lák.

Množství
podle počtu okurek

Do každé sklenice dáme:

Soutěžte také o kuchařku Dity P.

Čtenářka Věra Schmiedtová vyhrává kuchařku Deník Dity P.

Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde.

  • půlku bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 1 zarovnanou čajovou lžičku soli
  • 9 cukerínů
  • špetku hořčičného semínka 
  • 1 dcl octa

  1. Do každé sklenice na dno vložíme kopr, křen, kolečka mrkve, nakrájenou cibuli, chilli papričku (vše podle uvážení). Sklenici naplníme umytými a očištěnými okurkami - nakládačkami. Čím jsou menší, tím lépe
  2. Dolijeme do sklenice pitnou vodu, zatáhneme víčka, dáme na vysoký plech, na který nalijeme vodu a v troubě zahříváme. Voda na plechu se nesmí vařit.
  3. Sklenice asi po 20 minutách vyjmeme a obrátíme dnem vzhůru, zakryjeme a necháme pomalu vychladnout. Víčka se přitáhnou. Za čtrnáct dnů jsou okurky připravené ke konzumaci.

  • Vybrali jsme pro Vás