Čokoládové pusinky
Po těchto čokoládových pusinkách se u vás doma jen zapráší.
Postup
- Bílky šleháme s polovinou cukru na horké vodní lázni asi 5 minut. Pak odstavíme, přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a vyšleháme na pevný sníh. Nakonec vmícháme prosátý moučkový cukr s kakaem a nastrouhanou čokoládu.
- Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme malé pusinky.
- Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme pusinky dosušit.
- Máslo nakrájíme na drobné kousky a vyšleháme s rozehřátou čokoládou. Krémem slepujeme dvě pusinky k sobě.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
75 KCal
3 %
3 %
-
Energie
313 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
8,3 g
9 %
8 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
0,9 g
1 %
1 %
-
Tuky
4,2 g
6 %
6 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA