Čokoládové opilé lanýže
Čokoláda, med, griotka, rum - to je dokonalé spojení, ze kterého vzniknou chuťově vynikající lanýže. Po takovém cukroví se jen zapráší.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 40 min
bez odležení a tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
127 KCal
6 %
5 %
-
Energie
533 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
6,0 g
7 %
6 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
1,0 g
2 %
2 %
-
Tuky
10,3 g
16 %
15 %
-
nasycené
6,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní společně s máslem. Smetanu zahřejeme a pak ji vlijeme k čokoládě a dobře promícháme. Nakonec ochutíme rumem a vše krátce promixujeme tyčovým mixérem. Necháme odležet v chladničce, dokud hmota nemá tužší krémovitou konzistenci.
- Poté čokoládový krém přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do papírových košíčků nastříkáme pusinky. Necháme zatuhnout v lednici přes noc a pak je dozdobíme dle fantazie.
- Na hořké lanýže rozpustíme čokoládu nad horkou vodní lázní společně s máslem. Smetanu zahřejeme a pak ji vlijeme k čokoládě, přidáme med a dobře promícháme. Nakonec ochutíme griotkou a vše krátce promixujeme tyčovým mixérem. Necháme odležet v chladničce, dokud hmota nemá tužší krémovitou konzistenci.
- Poté čokoládový krém přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do papírových košíčků nastříkáme pusinky. Necháme zatuhnout v lednici přes noc a pak je dozdobíme dle fantazie.