Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Na 12 kusů:

Postup

  1. Nalámanou čokoládu dáme do tepelně odolné misky a umístíme na vodní lázeň, za stálého míchání ji necháme rozpustit.
  2. Rozpuštěnou čokoládou pomocí cukrářského štětce vymažeme malé silikonové košíčky a dáme ztuhnout do chladničky. Opakujeme ještě dvakrát až třikrát.
  3. Zatuhlé čokoládové skořápky opatrně vyklopíme a pomocí cukrářského sáčku naplníme lískooříškovým krémem.
  4. Sušenky nadrtíme nadrobno a posypeme jimi lískooříškový krém v čokoládových košíčcích. Nakonec květináčky dozdobíme jedlými květy, například maceškami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    147 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    614 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    16,9 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.

Mandlový mazanec s rozinkami v rumu

K Velikonocům mazanec prostě patří.