Červená řepa nakládaná se zelím
Zelí působí pozitivně na trávení, podporuje činnost střev, snižuje krevní tlak a v neposlední řadě zvyšuje odolnost organismu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
284 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1186 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
60,2 g
68 %
60 %
-
Vláknina
8,9 g
30 %
30 %
-
Bílkoviny
5,8 g
9 %
8 %
-
Tuky
1,2 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Řepu omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou ji vyjmeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Kousky řepy promícháme s fenyklem.
- Očištěné listy zelí nakrouháme, spaříme horkou vodou a promícháme s kmínem.
- V hrnci svaříme vodu s octem, solí a cukrem.
- Do sklenic střídavě vrstvíme řepu a zelí. Vše zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme. Při 90 °C sterilujeme 20 minut.