Ingredience
Postup
- Den předem si připravíme krém. Kávu rozpustíme ve 400 ml smetany a přivedeme ji pomalu k varu. Čokoládu rozpustíme nad vodní párou a zamícháme jí do horké smetany. Základ krému uložíme do lednice přes noc.
- Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny, do které prosejeme mouku se sodou a kakaem a opatrně zapracujeme. Nakonec těsto ochutíme rumem a přilijeme olej. Nalijeme ho do pečicím papírem vyložené formy a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
- Připravený krém vyšleháme se zbylými 100 ml vychlazené šlehačky do pevné konzistence. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou zdobíme povrch vychladlého korpusu krémem. Hotové řezy uložíme na 1 hodinu do lednice, posypeme kakaem, nakrájíme a podáváme.