Středa 6. července 2022, Den upálení mistra Jana Husa
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 6. července 2022 Den upálení mistra Jana Husa

Cappuccino řezy

Nejen k nedělní kávě přijde k chuti tento báječný dezert, který je snadnější. než si myslíte. Slibujeme, že jeden kousek vám stačit nebude.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez odležení

Ingredience

12 PORCE +

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    383 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1601 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    30,5 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    24,2 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    12,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Den předem si připravíme krém. Kávu rozpustíme ve 400 ml smetany a přivedeme ji pomalu k varu. Čokoládu rozpustíme nad vodní párou a zamícháme jí do horké smetany. Základ krému uložíme do lednice přes noc.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny, do které prosejeme mouku se sodou a kakaem a opatrně zapracujeme. Nakonec těsto ochutíme rumem a přilijeme olej. Nalijeme ho do pečicím papírem vyložené formy a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
  3. Připravený krém vyšleháme se zbylými 100 ml vychlazené šlehačky do pevné konzistence. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou zdobíme povrch vychladlého korpusu krémem. Hotové řezy uložíme na 1 hodinu do lednice, posypeme kakaem, nakrájíme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkovo-jogurtový koláč

Koláče z celozrnného těsta jsou zdravé a přitom opravdu dobré. Zkuste tento s borůvkami a zakysanou...

Ovocné řezy ze čtyř vrstev

Tento zdravý dezert je skutečnou letní pohádkou!

Donuty se sezónním ovocem

Děti milují donuty, zkuste jim připravit tyto barevné.

Sladké letní závitky

Tento letní dezert z čerstvého ovoce si zamilujete.

Sorbet z limetové šťávy

Osvěžující sorbet je v horkých dnech ještě lepší než klasická zmrzlina.