Cappuccino řezy
Nejen k nedělní kávě přijde k chuti tento báječný dezert, který je snadnější. než si myslíte. Slibujeme, že jeden kousek vám stačit nebude.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 90 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
383 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1601 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
30,5 g
35 %
30 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
8,2 g
13 %
12 %
-
Tuky
24,2 g
37 %
35 %
-
nasycené
12,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Den předem si připravíme krém. Kávu rozpustíme ve 400 ml smetany a přivedeme ji pomalu k varu. Čokoládu rozpustíme nad vodní párou a zamícháme jí do horké smetany. Základ krému uložíme do lednice přes noc.
- Vejce vyšleháme s cukrem do pevné pěny, do které prosejeme mouku se sodou a kakaem a opatrně zapracujeme. Nakonec těsto ochutíme rumem a přilijeme olej. Nalijeme ho do pečicím papírem vyložené formy a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
- Připravený krém vyšleháme se zbylými 100 ml vychlazené šlehačky do pevné konzistence. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou zdobíme povrch vychladlého korpusu krémem. Hotové řezy uložíme na 1 hodinu do lednice, posypeme kakaem, nakrájíme a podáváme.