Brusinkový koláč z bílé čokolády
Pokud máte rádi brusinky, určitě si upečte tento smetanový koláč. Nebudete litovat.
Postup
- Z másla, cukru, mouky a soli vypracujeme drobenku. Přidáme vejce a uhněteme těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout.
- Odleželé těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím kulatou tukem vymazanou koláčovou formu (cca 24 cm). Překryjeme alobalem a nasypeme na něj luštěniny.
- Korpus pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Poté odstraníme alobal a necháme ho vychladnout. Mezitím na vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu.
- Přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Na korpus rozetřeme zavařeninu a nalijeme na ni čokoládu. Necháme ztuhnout v lednici a ozdobíme brusinkami a rozmarýnem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
310 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1295 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
30,7 g
35 %
31 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
4,4 g
7 %
6 %
-
Tuky
18,5 g
28 %
26 %
-
nasycené
11,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.