Brusinkový koláč z bílé čokolády

Pokud máte rádi brusinky, určitě si upečte tento smetanový koláč. Nebudete litovat.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení :

Postup

  1. Z másla, cukru, mouky a soli vypracujeme drobenku. Přidáme vejce a uhněteme těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout.
  2. Odleželé těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím kulatou tukem vymazanou koláčovou formu (cca 24 cm). Překryjeme alobalem a nasypeme na něj luštěniny.
  3. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Poté odstraníme alobal a necháme ho vychladnout. Mezitím na vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu.
  4. Přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Na korpus rozetřeme zavařeninu a nalijeme na ni čokoládu. Necháme ztuhnout v lednici a ozdobíme brusinkami a rozmarýnem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1295 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    30,7 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.