Ingredience
Postup
- Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme nadrobno. Hrášek necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechny připravené přísady dáme do velké mísy a promícháme. Ochutíme majonézou, solí, pepřem a octem. Salát uložíme do chladu.
- Mezitím očistíme žampiony. Do jedné misky prosejeme mouku. V druhé misce našleháme vejce a osolíme je.
- Do třetí misky nasypeme strouhanku. Žampiony postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. V kastrole rozehřejeme olej a žampiony v něm osmažíme dozlatova. Vyjmeme a dáme na papírový ubrousek okapat. Bramborový salát ozdobíme petrželkou a podáváme se smaženými žampiony.