Bramborový salát se smaženými žampiony

K bramborovému salátu si pro změnu místo řízků zkuste osmažit žampiony. Je to delikatesa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramborový salát:

Smažené žampiony:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1011 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4230 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    83,9 g

    95 %

    84 %

  • Vláknina

    11,0 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    22,4 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    63,0 g

    97 %

    90 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme nadrobno. Hrášek necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechny připravené přísady dáme do velké mísy a promícháme. Ochutíme majonézou, solí, pepřem a octem. Salát uložíme do chladu.
  2. Mezitím očistíme žampiony. Do jedné misky prosejeme mouku. V druhé misce našleháme vejce a osolíme je.
  3. Do třetí misky nasypeme strouhanku. Žampiony postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. V kastrole rozehřejeme olej a žampiony v něm osmažíme dozlatova. Vyjmeme a dáme na papírový ubrousek okapat. Bramborový salát ozdobíme petrželkou a podáváme se smaženými žampiony.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.