Bramborový salát s ředkvičkami

nehodnoceno

Na tomto salátku s bylinkovou zálivkou si pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    577 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2415 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    44,3 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    16,4 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    37,5 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Sójové klíčky scedíme a přidáme k bramborám. Ředkvičky a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Všechny suroviny opatrně promícháme a dochutíme solí a bílým pepřem.
  2. Zálivku připravíme promícháním majonézy a bílého jogurtu. Dochutíme solí a pepřem a podle možností a chuti přidáme nasekané čerstvé bylinky (petržel, kerblík, koriandr, pažitku apod.).
  3. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na čtvrtiny. Rukolu a kopr opláchneme a necháme okapat. Rukolu přidáme k salátu, který přelijeme jogurtovou zálivkou a ozdobíme vajíčkem a koprem.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.