Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Připravte si doma „hospodskou“ klasiku, kterou milují dospělí i děti.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dušené zelí:

Na smaženou cibuli:

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a pak nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, mouku a sůl a vše dobře propracujeme.
  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na sádle spolu s kmínem a najemno pokrájenou cibulí. Restujeme tak dlouho, dokud cibule nezezlátne. Pak odstavíme a směs necháme vychladnout.
  3. Z bramborového těsta postupně odebíráme kousky o velikosti většího vlašského ořechu. Vytvarujeme je do koule, kterou pak jemně zploštíme na placičku. Doprostřed každého kousku těsta dáme vrchovatou lžíci směsi s uzeným masem a zabalíme do knedlíku. Naplněné knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 10 minut.
  4. Zelí s cukrem a trochou vody podusíme doměkka asi 20 minut. Deset minut před koncem dušení přimícháme najemno nastrouhanou bramboru a osolíme. Podle chuti k měkkému zelí vmícháme ocet.
  5. Cibule oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm smažíme několik minut dokřupava.
  6. Knedlíky podáváme se zelím a s osmahnutou cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1211 KCal

    55 %

    50 %

  • Energie

    5068 KJ

    55 %

    50 %

  • Sacharidy

    115,2 g

    131 %

    115 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    38,3 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    64,2 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    20,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.