Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Připravte si doma „hospodskou“ klasiku, kterou milují dospělí i děti.
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a pak nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, mouku a sůl a vše dobře propracujeme.
- Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na sádle spolu s kmínem a najemno pokrájenou cibulí. Restujeme tak dlouho, dokud cibule nezezlátne. Pak odstavíme a směs necháme vychladnout.
- Z bramborového těsta postupně odebíráme kousky o velikosti většího vlašského ořechu. Vytvarujeme je do koule, kterou pak jemně zploštíme na placičku. Doprostřed každého kousku těsta dáme vrchovatou lžíci směsi s uzeným masem a zabalíme do knedlíku. Naplněné knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 10 minut.
- Zelí s cukrem a trochou vody podusíme doměkka asi 20 minut. Deset minut před koncem dušení přimícháme najemno nastrouhanou bramboru a osolíme. Podle chuti k měkkému zelí vmícháme ocet.
- Cibule oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm smažíme několik minut dokřupava.
- Knedlíky podáváme se zelím a s osmahnutou cibulkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1211 KCal
55 %
50 %
-
Energie
5068 KJ
55 %
50 %
-
Sacharidy
115,2 g
131 %
115 %
-
Vláknina
11,2 g
37 %
37 %
-
Bílkoviny
38,3 g
61 %
56 %
-
Tuky
64,2 g
99 %
92 %
-
nasycené
20,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA