Barevné obložené ciabatty
Obložené chleby mohou být i barevné a chuťově pestré. Zkuste tento recept.
Postup
- Krevety očistíme, zakápneme citronem, olejem, osolíme, opepříme a přidáme chilli a necháme chvíli marinovat. Na pečivo natřeme například avokádové guacamole.
- Na ciabattu rozložíme marinované krevety s marinádou, ozdobíme plátkem citronu a například bylinkami. Pastrami nakrájíme s okurkou a sýrem na plátky. Houby slijeme.
- Pečivo rozkrojíme, opečeme, potřeme hořčicí, přidáme maso, sýr, okurky a houby. Před podáváním dozdobíme například sušenými rajčaty a řeřichou.
- Philadelphii natřeme na pečivo. Poklademe plátky okurky a lososem. Osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Dozdobíme například koprem a sezamovým semínkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
579 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2421 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
66,9 g
76 %
67 %
-
Vláknina
8,1 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
40,7 g
65 %
60 %
-
Tuky
15,7 g
24 %
22 %
-
nasycené
6,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Sezamové bulky
Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.