Banánový chlebíček s vlašskými ořechy a čokoládovou polevou

Zbyly vám doma hodně zralé banány? Připravte si z nich tento božský dezert ke kafíčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

14 PORCE +

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    322 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1348 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    36,9 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Banány rozmačkáme vidličkou. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo.
  2. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme do mísy a spolu s cukrem jej vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháme vejce, rozmačkané banány, polovinu prosáté mouky s kypřicím práškem, sodou, solí a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme mléko, zbylou mouku a ořechy.
  3. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 60 minut.
  4. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji v kastrůlku na vodní lázni. Přimícháme mléko, prohřejeme a ochutíme mandlovým likérem.
  5. Upečený chlebíček necháme vychladnout, pak jej nakrájíme na plátky a podáváme přelitý čokoládovou polevou.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.