Banánová zmrzlina s kokosovým mlékem
V létě už nemusíte chodit na zmrzlinu do cukrárny. Připravte doma dětem tuto banánovou s kokosovým mlékem a posypte ji čokoládovými hoblinkami.
Vaření 45 min
bez mražení
Postup
- Kokosové mléko zahřejeme na 60 °C a odstavíme. Čokoládu nasekáme na kousky a vsypeme do mléka. Metličkou šleháme, dokud se nerozpustí.
- Banány rozmixujeme s citronovou šťávou, sirupem a čokoládovým mlékem. Směs přendáme do dvou uzavíratelných sáčků. Položíme je na tácek a dáme do mrazáku asi na 5 hodin.
- Zmraženou hmotu nalámeme na kousky a rozmixujeme. Vmícháme do ní vypeckované višně. Rozetřeme ji do kovové misky a uložíme do mrazáku asi na 3 hodiny.
- Kopečky zmrzliny naporcujeme do poháru, ozdobíme lupínky kokosu, hoblinkami čokolády a višněmi.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
489 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2045 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
48,3 g
55 %
48 %
-
Vláknina
4,7 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
4,6 g
7 %
7 %
-
Tuky
29,5 g
45 %
42 %
-
nasycené
23,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA