Avokádová omáčka na těstoviny

1 hodnocení

Avokádo můžete jíst čerstvé, jako guacamole, nebo si připravit velmi chutnou a zdravou omáčku na těstoviny. Jakou variantu zvolíte?

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme je.
  2. Avokáda oloupeme, vypeckujeme a lžící vydlabeme dužinu, kterou pak dohladka rozmixujeme s bazalkovými lístky, oloupaným česnekem a citronovou šťávou.
  3. Vše osolíme, opepříme a za chodu mixéru pomalu přiléváme olivový olej. Rajčátka rozkrojíme na poloviny.
  4. Ve velké míse smícháme těstoviny s avokádovou omáčkou, přidáme rajčátka a podáváme ozdobené bazalkovými lístky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    578 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2418 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    74,3 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    11,0 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    25,2 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.