Asijské zelí

Máte rádi asijskou kuchyni? Připravte si jako přílohu toto zelí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    165 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    690 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    16,3 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zvolna je opečeme (každé zvlášť) na rozehřátém oleji dokřupava. Pak je osušíme na papírovém ubrousku.
  2. Zelí očistíme, nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy.
  3. Z kokosového mléka, rybí omáčky, medu a sladké chilli omáčky vytvoříme dresink, který nalijeme na zelí. Dobře promícháme.
  4. Pak zelný salát posypeme osmaženým česnekem a cibulí. Dozdobíme klíčky munga, nastrouhanou limetkou a na nudličky nakrájenou chilli papričkou a cibulkou. Můžeme pokapat limetkovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.

Vrstvený salát tučňák

Tento salát se bude líbit každému dítěti.

Mandlové kapustičky

Skvělý salát s křupavými mandlemi.

Sýrový salát

Tímto salátkem můžete doplnit romantickou večeři.

Slavnostní zeleninový salát

Tento salát je ideální jako příloha k masu.