Cizinci v centru Prahy pořezali muže, vzali na něj rozbitou skleněnou lahev

  • 32
Terčem násilníků se ve čtvrtek stal cizinec, kterého pobodali a pořezali dva muži. Konflikt začal před pátou hodinou ranní v baru a pokračoval v Dlouhé ulici, kam poškozený utekl. Pachatelé ho ale dostihli a v útoku pokračovali. Napadený skončil v nemocnici, pro agresory si došla zásahová jednotka policie.

Incidentu předcházela slovní rozepře, následoval útok na poškozeného cizince. Tomu se podařilo před útočníky, kteří byli také z ciziny, utéct do Dlouhé ulice. Tam ho ale muži doběhli a v napadání pokračovali, jeden z nich použil i rozbitou skleněnou lahev.

„Poškozený utrpěl několik bodnořezných zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice a následnou hospitalizaci,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Opilecká hádka přerostla v útok, napadený nepřežil. Cizinci hrozí až 16 let

„Pro dva hlavní aktéry brutálního napadení si přišli kriminalisté společně s policisty ze zásahové jednotky do jejich bydliště krátce po poledni a oba cizince za použití donucovacích prostředků zadrželi,“ uvedla mluvčí.

Podle ní kriminalisté oba muže ve věku 34 a 32 let obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, v případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení.

Třetího účastníka konfliktu kriminalisté vypátrali krátce po skutku, během prohlídky u něj nalezli větší množství kokainu a extáze. Fyzického napadení poškozeného se nicméně neúčastnil, naopak se počáteční útok snažil odvrátit.

Nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.


Témata: Praha