ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Obnažování i pohlavní styk. Za sexuální nátlak hrozí kouči až čtyři roky vězení

  • 3
Pražští kriminalisté navrhli obžalovat šestapadesátiletého neakreditovaného kouče ze sexuálního nátlaku, kterého se podle nich dopustil minimálně na sedmi ženách. Podle dřívějších informací policie muž zneužil svého postavení kouče a žádal po ženách obnažování či pohlavní styk. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

„Kriminalisté třetího policejního obvodu ukončili vyšetřování případu a na státní zastupitelství pro Prahu 2 podali návrh na podání obžaloby šestapadesátiletého muže pro trestný čin sexuální nátlak,“ uvedl mluvčí Jan Daněk.

Server Deník N již dříve uvedl, že obviněným je Vratislav Hlásek. Ten loni v srpnu v rozhovoru pro Deník N odmítl, že by se v jeho lekcích dělo cokoliv, „co by bylo v rozporu s přirozeným chováním“.

Kouč obviněný ze sexuálního nátlaku měl sedm obětí, policie hledá další

O zahájení trestního stíhání vůči muži policie informovala loni v srpnu. Tisková mluvčí Violeta Siřišťová tehdy uvedla, že kriminalisté z Prahy 3 se původně zabývali trestním oznámením, podle kterého byl kouč podezřelý ze znásilnění, případný trestný čin byl ale už promlčený, policie tak věc odložila.

Při prověřování však kriminalisté zjistili, že se muž podobného jednání mohl dopouštět dál. Případ začali vyšetřovat podle Siřišťové pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti a zaevidovali několik obětí.

„Způsob provedení byl v dosud zaevidovaných případech obdobný, kdy muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk,“ uvedla Siřišťová loni v srpnu.

Letos v lednu policie evidovala sedm poškozených. Prosila další případné poškozené, aby se přihlásily.

,