Diskuze

Starostové chtějí kvůli vládní čtvrti v Praze novou infrastrukturu

Představitelé městských částí, kterých se dotkne případná výstavba vládní čtvrti u konečné metra C v Letňanech, považují za nutné nejprve vypracovat územní studii. Měla by zmapovat možnosti rozvoje širokého území. Do konce týdne se starostové Prahy 9, Letňan, Kbel a Čakovic sejdou s primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

je smutny že zase zastavíme urodnou pudu jen proto že někdo chce,

0 0
možnosti
JS

J97a64n 90S54l24o87v43í40k

5. 2. 2019 11:43

Babiš chce mít hezky vládu na očích a pod kontrolou, nejlépe aby si tam nechal postavit podobný výtah jako Baťa :-P

0 0
možnosti
MV

Počítá se i s výstavbou vězení?;-)

0 0
možnosti
MH

Já bych zrevitalizoval Chánov a tam je přestěhoval možná by si pak páni vládní úředníci vážili dobrého bydla a nevymýšleli ptákoviny.

0 0
možnosti
DK

Zajímavé, jinde píší, že vládní čtvrť nebude....8-o

...Místo úřednického ghetta chceme stavět multicentrické město krátkých vzdáleností. Já sám na místě vidím jako prioritní výstavbu severní nemocnice s rezidenční čtvrtí...

1 1
možnosti
PJ

Co jsem zaslechl, tak se chtějí dohodnout, že bude obojí.

Jak píše kolega Pytelka - v době digitalizace je skoro jedno, kde státní úřad bude. Naopak, bylo by dobré, aby se trochu úřady z Prahy vystěhovaly do oblastí kde je nedostatek práce pro vzdělané lidi, aby neutíkali do Prahy, Brna a dalších center.

Stejně - pokud to postaví, tak bude velký posun v zaměstnanosti v jednotlivých úřadech. Ne každý úředník co dnes dojíždí do centra bude moci jezdit na periferii na druhé straně města. Pro obyčejného úředníka práce na ministerstvu není žádné terno, s výjimkou, že se může chlubit kde pracuje.

I vláda může zasedat u "monitorů"

0 0
možnosti
JP

J30a65n 67P41y79t23e33l97a

4. 2. 2019 17:50

Upřímně se mi zdá nejrozumnější návrh STAN - přesunout některé úřady do jiných krajských měst (Jihlava, Pardubice Olomouc třeba v první fázi). Stavět nový megakomplex pro úředníky za 15 mld. a zároveň pracovat na digitálním státu za vyšší desítky mld., který půlku z těch úředníků nebude potřebovat je nesmysl.

Navíc se plánuje opuštění historických budov MF, MPO, MD apod. a "ze všech udělat muzea nebo je přestavit do původní podoby", přitom se stačí podívat, jaký rozpočet má ministerstvo kultury a je jasné, že co půjde se prodá. Paláce, které vznikly pro administraci našeho tzv. stoletého státu. Ale Stuchlík říkal, že banky to tak nedělají...

1 0
možnosti
PJ

Nechte tam pole - vládní čtvrť postavte na nějaké důlní výsypce na Kladensku či v hnědouhelné pánvi. Jestli bude ministerský úředník bydlet v Praze a jezdit na výlety do Krkonoš a nebo u Ústí na Labem, tak to vyjde nastejno. A z Krušnohoří to má blíž k moři. Stejně přes týden se nikam nedostanou - v osm do práce, v 17 hod z práce, - relaxačně zaběhat si může ve vládní čtvrti kdekoliv.

2 0
možnosti