Policejní auto projíždělo Prahou na majáky, na křižovatce ho smetl osobák

  • 86
V pátek po jedenácté hodině došlo ke srážce dvou osobních aut na křižovatce v Praze 5. Nehodu má na svědomí řidič vozu, který nedal přednost projíždějící policejní hlídce. Ta měla namířeno k případu. „Lehce zraněný je policista, který seděl na místě spolujezdce,“ uvedl pro iDNES.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Auta havarovala v 10:15 na křižovatce ulic Preslova a Matoušova.

„Jednalo se o civilní vůz a vůz policejní hlídky. Ta křižovatkou projížděla se zapnutými výstražnými majáky,“ uvedl Rybanský, podle nějž civilní auto srazilo to policejní. Požití alkoholu však u všech zúčastněných vyloučil.

„Na místě zasahovaly všechny složky IZS a momentálně probíhá vyšetřování,“ doplnil Rybanský. Při nárazu se zranil policista, který seděl na místě spolujezdce. To potvrdila i mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

„Na místo jsme vyslali posádku s lékařem. Lékař ale nakonec nebyl potřeba. Na místě byl zraněný jeden třicetiletý muž, který byl převezen do nemocnice,“ řekla Poštová a doplnila, že žádná závažnější zranění na místě nebylo potřeba ošetřit.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz