Na D1 ve směru na Prahu hořel po nehodě kamion, dálnice už je průjezdná

  • 24
Na sedmém kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu se dopoledne stala nehoda. Střetly se tam dva kamiony, z nichž jeden začal hořet. Na místě zasahovali hasiči, jeden řidič je zraněný. Nehoda uzavřela směr na Prahu, pak se jezdilo jedním pruhem. Před 14. hodinou se podařilo obnovit plný provoz.

Nehoda se stala před desátou hodinou dopoledne mezi Průhonicemi a Čestlicemi. Před místem havárie se podle Národního dopravního informačního centra vytvořila zhruba pětikilometrová kolona.

Policejní mluvčí Pavel Truxa sdělil, že jeden z řidičů zřejmě nedobrzdil před kolonou a narazil do dalšího kamionu. 

Přítomnost alkoholu u obou řidičů policisté vyloučili.

„Máme nahlášený požár nákladního vozidla. V současné době ho řešíme,“ sdělila krátce po nehodě mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Před půl dvanáctou hasiči potvrdili, že požár kamionu se podařilo zlikvidovat. Jezdilo se jedním pruhem. Krátce před 14. hodinou se podařilo obnovit plný provoz. 

Přesnou příčinu a další okolnosti události objasní až další vyšetřování. Celková škoda podle policejního mluvčího přesáhla 2 miliony korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz